Entry-header image

Descoperă Șura Sasului

În ultimii doi ani am început un frumos proiect în satul Amnaș din Sibiu: renovarea și punerea în circuitul turistic a unei șure săsești.

Iar acum e disponibilă pentru sejururi relaxante departe de zgomotul orașului!

Adevărata experiență săsească

Bine ați venit la Șura Sasului!

Inițial construită la începutul secolului 20, șura deservea proprietatea unui sas înstărit. După 100 de ani, a rămas doar șura, casa fiind demolată în perioada comunistă.

După doi ani de renovări, am reușit să păstrăm și să consolidăm structura de rezistență inițială și să creăm o frumoasă casă de vacanță cu 4 dormitoare cu băi proprii și un living generos, ideal pentru lungile seri petrecute în familie

Află mai multe despre șura sasului

Despre camere și facilități

La Șura Sasului vei descoperi că fiecare cameră spune o poveste și e unică în felul ei. Am încercat să recreăm atmosfera dintr-o casă săsească și am folosit decorațiuni din gospodăria țărănească, iar fiecare baie este personalizată cu obiecte vechi din perioada respectivă.

Vei descoperi cu plăcere godinul vremurilor și chiuveta de piatră și vei fi transpus în acea perioadă.

Livingul a fost special creat pentru tine și prietenii tăi. Serile vor fi foarte lungi în jurul mesei de stejar reconditionat care parcă vă invită la o călătorie în timp.

Te invităm să te relaxezi și să te bucuri de aerul curat al zonei în curtea generoasă sau pe terasa din spate.

Toată renovarea a fost realizată după standarde moderne cu materiale ecologice. Am reușit să evităm izolarea termică cu polistiren datorită zidurilor groase de 50 de cm, iar interiorul este pavat cu cărămidă și lemn.

Pentru a diminua efectele poluării, încălzirea de la Șura Sasului se realizează cu peleți și folosim o stație de epurare proprie.

În plus, te vei bucura de apa naturală extrasă dintr-un foraj executat la 100m adâncime.

Foarte aproape de Șura Sasului

Descoperă Transilvania

Descoperă Transilvania despre care nu s-au scris încă suficiente povești. Cu peisaje superbe, încărcate de istorie, te așteaptă s-o descoperi.

Bâlea Lac, Cascada Bâlea, Biserica Fortificată Sfântul Mihail din Cisnădioara, Cetatea Alba Iulia, Pălținiș, Transalpina și multe alte obiective pot fi vizitate foarte ușor pornind din Amnaș.